Recept från påskbuffén

Lovade ju att jag skulle lägga ut lite recept på maten som vi hade på buffén. Bättre sent än aldrig som det heter... Så här kommer dom:


Först ut är ägghalvor med pepparot. Ett recept som jag hittade på
http://www.recepten.se/recept/aegghalvor_pepparrot.html


Sen kommer sillen...


Chilisill

1 paket (420 g) Abba 5-minuterssill

2 dl crème fraiche

1 vitlöksklyfta

1 tsk sambal oelek

2 msk chilisås

 

Gör så här:

Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Blanda crème fraiche med pressad vitlök, sambal oelek och chilisås. Gott på sillbordet, i en baguette med grönsaker eller i en bakad potatis.

 

Citronsill

1 paket (420 g) Abba 5-minuterssill
1 dl matlagningsyoghurt
1 dl creme fraiche
rivet skal av 1 citron
saften av 1/2 citron
2 msk flytande honung
salt, svartpeppar

Gör så här:

1. Skär sillen i mindre bitar

2. Blanda samtliga ingredienser till en citronsås

3. Blanda sill och sås, lägg i sillburk eller serveringsskål



Nubbesallad

 

1 burk matjessill (ca 200 g)

1/2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

2 msk kaviar

1/2 liten finhackad rödlök

1/2 dl hackad purjolök

2 msk finhackad dill

3 kokta potatisar

2 hackade hårdkokta ägg

peppar. ev salt

 

Skär matjessill i mindre bitar. Blanda med crème fraiche, majonnäs, kaviar, finhackad rödlök, hackad purjolök, finhackad dill, kokta potatisar som skurits i små bitar samt hackade hårdkokade ägg. 
Smaka av med peppar och ev salt. Servera med kavring eller knäckebröd.



Här kommer varmrätten:



Ädelostgratinerad fläskfilé http://www.matklubben.se/recept/aedelostgratinerad_flaeskfile_3416.html

Frtiatamuffins med fetaost och oliver http://www.ica.se/recept?recipeid=706318



Enkel Salladsdressing

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 tsk italiensk salladskrydda

1 tsk dijonsenap



Det var nog alla recepten som jag hade på buffén. Har jag missat något som ni villa ha recept på så är det bara att skriva en kommentar i inlägget.

Ha en bra dag!

// Charlotte


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0